Program Pendidikan Alam Semulajadi (PPAS) Bersama Murid-Murid Program Pendidikan Khas Integrasi (PPKI | FACULTY OF FORESTRY
» NEWS » Program Pendidikan Alam Semulajadi (PPAS) Bersama Murid-Murid Program Pendidikan Khas Integrasi (PPKI

Puchong – Pada 2 Ogos 2017, Fakulti Perhutanan telah menganjurkan Program Pendidikan Alam Semulajadi (PPAS) Bersama Murid-Murid Program Pendidikan Khas Integrasi (PPKI). Program dengan kerjasama Pejabat Pendidikan Daerah Sepang ini telah dijalankan buat kali kedua di Pusat Pendidikan Perhutanan Sultan Idris Shah (SISFEC). Seramai 19 orang murid yang berumur antara 7-12 tahun daripada Sekolah Kebangsaan Taman Pinggiran Putra telah menyertai program ini.

Program ini bertujuan mendedahkan murid-murid PPKI kepada persekitaran dan kepelbagaian sumber hutan. Di akhir program ini, murid-murid akan dapat mengenali elemen asas semulajadi hutan. DI samping itu, mereka juga dapat memahami perkaitan dan saling kebergantungan hidupan flora dan fauna.

Updated:: 12/09/2017 [faiz_mokhtar]

MEDIA SHARING