| FACULTY OF FORESTRY

A Day With Rohingya Children (sisfec)

Puchong- 16 September 2017, Program ini merupakan program kerjasama antara Universiti Putra Malaysia Malaysia melalui Sekolah Pengajian Siswazah dan Fakulti Perhutanan, dengan kerjasama Asean Young Leaders Forum (AYLF)  dan Badan Kebajikan Islam Telekom (BAKIT).

Hutan Simpan Ayer Hutam telah terpilih sebagai lokasi bagi menjalankan program ini. Penganjuran program ini adalah sevagai satu bentuk sokongan kepada golongan pelarian Rohingya. Program ini telah disertai kira-kira 100 ornag yang terdiri daripada kanak-kanak Rohingya, pegawai, pelajar siswazah Universiti utra malaysia dan pegawai agensi yang terlibat. Perasmian program ini disempurnakan oleh YBhg. Timbalan Naib Canselor Akademik dan Antarabangsa UPM. Antara aktiviti yang dijalankan termasuklah penanaman anak pokok, modul-modul sukaneka, cermah dan mini explorace.

Other News

SXDTLAG~